Татко ја врзал ќерка му на ланец и неговото објаснување за оваа постапка предизвикало поделени мислења

Иако очекувал бурни реакции, многу родители ја поддржале неговата постапка.

8 едноставни трикови кои можеби ќе ви го спасат животот еден ден

Добро би било да ги погледнете следниве 8 едноставни трикови кои ќе ја зголемат вашата безбедност...

6 едноставни техники за самоодбрана што секоја жена треба да ги знае

Способноста да се одбраните може да биде разликата помеѓу живот и смрт или помеѓу киднапирање и бегање.

12 совети за безбедност на жените кои патуваат сами

Дури и ако сте жена со огромна самодоверба, можно е да се почувствувате несигурно особено кога патувате сами на непознато место.

За ваша безбедност, никогаш не објавувајте фотографии од авионската карта

Вашата авионска карта може да содржи повеќе информации отколку што мислите!

5 корисни совети за безбедно онлајн купување

Со помош на овие совети вие ќе купувате брзо и лесно, но пред сè, безбедно.

Емоционално злоупотребените луѓе сакаат поинаку. Еве како…

Емоционалните рани оставаат траги кои засекогаш го обележуваат животот на злоупотребената личност. И затоа ќе сакаат поинаку...

Непознат човек му пристапил на мало девојче: Нејзиниот одговор ѝ го спасил животот

Одличен трик кој секој родител треба да го прифати со цел да ги заштити своите најмали.

5 комплименти кои момците неизмерно сакаат да ги слушаат

Исто како и девојките, така и момците сакаат одвреме-навреме да добијат комплимент.

Кога и колку треба да се грижите за безбедноста за време на лет со авион?

Филмовите создаваат искривена слика за летањето со авион, па затоа ви пренесуваме мислења на неколку пилоти за работите кои се сметаат за трагични, а всушност не се опасни.