20 интересни факти за парите кои сигурно досега не сте ги знаеле

Денес за вас издвоивме 20 интересни факти за парите. Веруваме дека ќе ви биде многу интересно додека ги читате, а и сигурни сме дека ќе научите нешто ново.

Мапи на светот направени со парите од државите

Шведското дизајнерско студио „Bedow“ направиле една интересна мапа користејќи ги монетите кои се користат како платежно средство во државите.

Манигами – уметност со банкноти

Поимот оригами доаѓа од зборовите „ору“ (превиткување) и „ками“ (хартија), а името манигами значи оригами од банкноти.