Тушек Реноватио Т500 – првиот словенски спортски автомобил

Тушек Реноватио Т500 е резултатот од долгогодишниот сон на словенскиот конструктор и тркач Аљоша Тушек да создаде сопствен супербрз спортски автомобил...