ајурведа | Кафе пауза

Ајурведски совети: Здрава исхрана за буден ум, здраво тело и мирно срце

Следете ги доколку сакате да го подобрите здравјето на умот и телото!

„Oil pulling“: Ајурведски метод за одржување на здравјето на забите

Најважната вредност на Ајурведата е поврзана со поврзување со нас самите и одржување на хармонијата и рамнотежата со природниот свет.

Едноставен 10-минутен метод од ајурведата за прочистување на телото и заштита од болести

Во обид да го држиме нашето здравје под контрола на што поприроден начин, често бараме методи на превенција што ни се познати веќе илјадници години наназад.

Вовед во ајурведа: Дали сте вата, пита или кафа?

Ајурведа е древна индиска наука која го проучува она што нѐ одржува живи и ни помага подобро да ја разбереме туѓата и својата уникатност.