Аурора | Кафе пауза

Фотографии направени во вселената од кои „боли глава“

Додека вселенската станица кружела околу Земјата со околу 27,36 километри на час, инженерот Дон Петит направил фантастични фотографии кои прикажуваат до 15 минути движење.

Аурора аустралис – јужни светлини

Аурора аустралис или јужните светлини се смирувачки, динамични дисплеи од светлина кои се јавуваат на небото над Антарктикот во зима.
Датум: 19 дек 2011
, Автор:

Волшебната поларна светлина на небото

Портфолиото на волшебникот од Токио, фотографот Hisashi Noboru Sakamoto, е богато со разновидни пејзажи и широк спектар на ноќни фотографии од небото исполнето со живи бои.