астронаут | Кафе пауза

Креативни идеи за ентериер кои ќе ги донесат ѕвездите и планетите во вашиот дом

Погледнете ги овие космички идеи за ентериер кои ќе ви овозможат да истражувате далечни планети и галаксии од безбедноста на вашиот дом...

Сателитски фотографии од нашата планета со свежа перспектива

„Дневен преглед“ е проект кој нѐ тера целосно да ја цениме убавината и комплексноста на градбите направени од човекот, системите кои човекот ги развил, како и неговите катастрофално поразителни влијанија врз планетата Земја.
Датум: 12 мар 2015

ТВ серија: Постоење (Extant)

Таа била 13 месеци на соло мисија во вселената, но не се вратила сама...

30 фотографии кои ќе ве потсетат колку е драгоцена нашата планета

Инспирацијата за проектот потекнува од промената во перспективата за нашата планета која ја доживуваат астронаутите кога за прв пат ќе ја видат од вселената.

Извонредниот живот на Крис Хедфилд во вселената

Брз визуелен приказ на животот со 0 гравитација. :)

Фотографии од активниот вулкан Павлоф кои ќе ве остават без зборови

Астронаутите од Интернационалната Вселенска Станица (ISS) на 18 мај 2013 година направиле неверојатни фотографии од вулканот Павлоф.

Како да направите сендвич во вселената?

Астронаутот Крис Хедфилд ни покажува како да направиме сендвич без помош на гравитација.

Пијалак наменет за астронаутите од НАСА може да ве подмлади?

Антиоксидантен џус кој може да го врати времето за брчките, темните точки и останатите влијанија на годините...

Планетата Земја одозгора – поглед од ISS

Низ човековата историја, само неколкумина среќници имале можност да ја видат планетата Земја на оддалеченост од многу километри во вселената.
Датум: 18 јан 2011
, Автор: