апчиња | Кафе пауза

Разликата помеѓу живот и смрт: Кога треба да се пијат лековите за висок притисок?

Лековите за висок притисок подобро штитат од срцев удар доколку се земаат пред спиење, одошто наутро. Барем тоа го покажува едно неодамнешно истражување.

Како функционираат контрацептивните апчиња?

Апчињата за контрацепција се еден од најпопуларните методи за спречување на бременоста. Кога се користат правилно, тие се 99,7% ефективни. Па, како всушност функционираат?

6 ситуации во кои можно е пилулите за контрацепција да не делуваат

Ако се земаат правилно, овие апчиња делуваат во 99,7% од случаите. Но постојат ситуации кога контрацепциските пилули можно е да не делуваат.

Пиете апчиња за контрацепција откако знаете за себе? Што ќе се случи ако наеднаш ги прекинете?

Можеби имате слушнато многу страшни приказни за откажувањето од овие апчиња. Но периодот на транзиција во кој вашето тело се навикнува да работи без нив не е толку „страшен“.

Чудниот ефект кој апчињата за алергија можат да го имаат врз вашиот сексуален живот

Изгледа дека овие медикаменти, покрај способноста да ви помогнат со алергиските реакции, имаат моќ и да го разорат вашиот сексуален живот

5 видови лекови без кои не смеете да одите на годишен летен одмор

Покрај кремата за сончање со заштитен фактор, препорачливо е да земете со вас и минијатурна аптека која би можела да ви притреба.

10 сериозни несакани последици од апчињата за спиење

Откријте ги сите оние сериозни несакани последици кои можат да настанат од долготрајното пиење апчиња за спиење.

Пакетче за закрепнување по љубовно раскинување

Комплетот се вика „ Hurts Packaging“ и ги содржи сите неопходни работи за преболување на раскинувањето на љубовната врска.