апсурд | Кафе пауза

12 апсурдни глетки кои докажуваат дека уште не сте виделе сè во животот

Обидете се да не искоментирате гласно „Дали е можно?“

Цинични цитати од Семјуел Бекет за смислата на човечкото постоење

Семјуел Бекет е еден од најзначајните претставници на модернистичкото движење во книжевниот свет познато како „театар на апсурдот“.

Апсурдот на модерното време: Кругот е коцка

Дали кога би знаеле дека сѐ што правиме во животот е бесмислено и безначајно, би имале волја да живееме?

Илустрации кои го покажуваат апсурдот на модерниот свет

Овие илустрации ќе ви помогнат да го погледнете животот од друга перспектива.

14 апсурдни нешта што ги прави секоја девојка кога ќе му се налути на своето момче

Факт е дека ниедна врска не е совршена, но кога жените се лутат, мажите веројатно и не знаат каде да бегаат, а оваа листа е веродостоен индикатор зошто.

Книга: „Беатриче и Вергилиј“ – Јан Мартел

Една тешка тема исткаена со мистериозност и метафори и пренесена на неконзервативен, но суштински начин. Ќе сакате да ја прочитате.
Датум: 18 јун 2014
, Автор: