Запознајте го Хантер, кучето што црта апстрактни ремек-дела

Благодарение на неговите дела, Хантер има илјадници следбеници на социјалните мрежи.

Бизарни комбинации од секојдневниот живот создаваат неверојатни фотографии

Некои луѓе го гледаат светот онаков каков што е, но уметникот Џонас Лус замислува свое надреално постоење.

Тест: Проверете колку е развиено вашето апстрактно размислување

Не е толку лесно и едноставно да се реши една загатка кога можете само визуелно да ги замислите можните решенија и одговори.

Фотографии на кои плажите се претворени во апстрактна уметност

„Aerial Views Adria“ е колекција од разнобојни фотографии направени од песочните брегови во Европа, кои ги трансформираат плажите во апстрактна уметност.

Поетични слики кои ќе ве фрлат во занес

Inma Rosillo е артистка која нема да ве остави рамнодушни. Нејзиното сликање е како низа песни со кои го слави светот, убавината и создавањето. Нејзиното сликарство е магично и витално, кое е во блиска врска со поезијата.
Датум: 27 јан 2014
, Автор:

Спектакуларни воздушни фотографии од вулканските реки во Исланд

Овие пејзажи се неверојатна комбинација на бои, линии и шаблони која не може да се опише со зборови...

Оптичка илузија со голи тела

Употребувајќи го човечкото тело како материјал, фотографот Оливие Валсеки им нуди на гледачите фотографии од органски скулптури, поигрувајќи си со симетријата...

Волшебни облачни фотографии кои успокојуваат

Њујоршката фотографка Керолин Маркс Блеквуд има навистина изострен вид, кога станува збор за уловување на основните елементи кои ја сочинуваат природата, како што се боите на облаците во небесната широчина...