Рангирање на хороскопските знаци според тоа на кој знак ѝ припаѓа најдобрата и најлошата сопруга за време на апокалипса

Припадничките на секој хороскопски знак имаат различни начини за справување со кризни ситуации.

Најбезбедните места во светот во случај на апокалипса

Удар од голем астероид, нов вирус, зомби апокалипса, војна... ова е само дел од големиот број сценарија за крајот на светот. Но дали сте размислиле некогаш каде би побегнале доколку дојде до ова?

25 застрашувачки предвидувања за крајот на светот

Кога некој ќе го спомне крајот на светот, тоа не е баш весела тема за дискутирање.

Што би правеле хороскопските знаци во зомби апокалипса?

Сигурно имате размислувано дали би се справиле во такво опкружување.

500 години старо пророштво: Снегот што ја завеа Европа можеби е знак за крај на светот

Сигурно сте чуле за Нострадамус и Баба Ванѓа и нивните пророштва, но тие не се единствените за кои се верувало дека можат да ги предвидат идните случувања.

Како секој хороскопски знак би реагирал на веста дека доаѓа крајот на светот?

Што мислите, како вие би реагирале доколку дознаете дека утре светот ќе престане да постои?

Филм: Ное (Noah)

Еден човек е избран од креаторот на неговиот свет за последната мисија пред апокалиптичната поплава да го уништи целиот живот на планетата...

Гробишта за автомобили кои изгледаат како сцена од ТВ серијата „The Walking Dead“

Овие морничави апокалиптични фотографии многу наликуваат како сцена од хорор филм, но тие се направени на едни од најголемите гробишта за автомобили во светот - гробиштата во Шатијон, Белгија.

Филм: Заборав (Oblivion)

Научно-фантастична акција со човечки емоции

Светот тотално празен

Фотографите Луси и Симон направиле своја верзија на пост-апокалиптично сценарио за Земјата, претставувајќи ги големите градови во светот тотално празни.

Меланхолија (Melancholia)

Филм за судниот ден и за различниот однос кон смртта, за депресијата како болест, за комплицираните семејни односи...

Светот после апокалипсата

Kолекција од околу 50 слики, направени од различни автори, кои прикажуваат различни перспективи и гледишта за тоа како би изгледал денешниов свет после катаклизмата...