антички | Кафе пауза

Намалете ја депресијата со помош на овој антички метод

Оваа студија ја поддржува моќта на јогата и правилното дишење кога станува збор за тешка депресија кај личности што пијат и кај оние што не пијат антидепресиви.

Што би ни рекле античките астролози за 2017-та година?

Иако астрологијата датира од третиот милениум пред нашата ера, се тврди дека таа почнала откако луѓето свесно се обиделе да ги измерат, снимат и предвидат сезонските промени.

5 фасцинантни потопени градови

Мистериозната и добро позната Атлантида сè уште не е откриена, но сепак постојат голем број други градови кои исчезнале под вода и кои без сомнение се неверојатни.

16 најстари зачувани примери на секојдневни предмети

Во денешно време уживаме во многу нови технологии, но голем број од работите кои ги користиме денес, се користеле со векови.
Датум: 03 сеп 2014
, Автор:

Кога било направено првото пиво?

Пред 1.000 или 10.000 години? Прочитајте повеќе за почетоците на еден од најпознатите алкохолни пијалаци низ светот.

Колку стари биле најстарите диносауруси?

Прочитајте колкав бил животниот век на античките диносауруси.

Древниот град на Маите во Гватемала

Во северниот дел на Гватемала, сместен е античкиот град Тикал кој бил главен центар на цивилизацијата на Маите.

7 помалку познати светски чуда

Има места во светот што се волшебни и пленат со нивната убавина, а се помалку познати. Погледнете 7 од нив.

Мистериозни споменици низ светот

Истражувајќи низ остатоците од некогашните градови, тие се обидуваат да ги разјаснат мистериите на веќе исчезнати цивилизации, стари илјадници години. Еве една листа од неколку мистериозни споменици ширум светот.
Датум: 26 окт 2010
, Автор: