антитело | Кафе пауза

Научниците откриле антитела што напаѓа и уништува 99% од сите видови ХИВ вирус

Со помошта на генетскиот инженеринг, научниците откриле антитело кое напаѓа 99% од ХИВ вирусот според првите истражувања направени на примати.