Земањето антидепресиви може да има долготрајни несакани ефекти

Британските лекари со години ги негираа информациите за несаканите ефекти од земањето антидепресиви, особено во моментите кога ќе се прекине терапијата со нив.

Работењето со земја ги прави луѓето посреќни

Микробите во почвата и човечкото здравје имаат позитивна поврзаност, која сега е и научно докажана.