анорексија | Кафе пауза

Нарушувања во исхраната: Дали идеалите за убавина се вредни за нашето здравје?

Она што е денес поразлично од минатото е тоа што има премногу медиуми кои наметнуваат (лажна) слика на беспрекорна женска убавина.

8 предупредувачки знаци што укажуваат на анорексија (никогаш не ги игнорирајте!)

Добро проучете ги овие знаци бидејќи од нивното препознавање може да значи и спасување нечиј живот...

Оваа смела фотосесија ќе ве натера да си го сакате сопственото тело

Погледнете дел од фотосесијата која ја сочинуваат овие прекрасни и смели дами.
Датум: 27 ное 2014
, Автор:

Тенката линија помеѓу диетата и анорексијата

Желбата да се биде слаб и верувањето дека ниската телесна тежина се изедначува со убавината може да доведе до сериозни проблеми кои во најлош случај завршуваат со смрт.

Мајка раскажува како бременоста ја излечила од анорексија

Приказната на Лаура е вистински доказ дека мајчинскиот инстинкт може да промени многу работи. Желбата нејзиното дете да биде здраво била посилна од сè...
Датум: 13 авг 2012
, Автор: