5 места на планетата Земја каде што гравитацијата како да не постои

Според универзалниот закон за гравитација, секои 2 тела се привлекуваат едно со друго, а токму ова не држи „закачени“ за Земјата. Нo дали е вистина дека постојат места во светот каде што овој закон не важи?

8 аномалии на нашата планета за кои науката сѐ уште нема објаснување

Нашата планета секогаш успева да не изненади. Има нешто неверојатно на секој крај од светот, нешта што прават дури и најголемите скептици да веруваат во чуда.