Американски Индијанци | Кафе пауза

Поучна индијанска приказна која ќе ви ја врати надежта во животот

Постои една легенда кај Чироки Индијанците која раскажува за момчињата кои стануваат возрасни личности.

Душата го напушта телото кога сонуваме: Теорија на древните Индијанци која ќе ве замисли

Старите Индијанци верувале дека нашите духовни водачи или ангели чувари комуницираат со нас преку сонот.

Мудрости од познат индијански поглавар кои ќе ве замислат за денешното општество

10 цитати на големиот индијански поглавар кои сигурно ќе стават многу работи за денешната „модерна“ култура под еден голем знак прашалник.

Пронајдете го вашиот пат: 20 индијански животни правила

Етичкиот кодекс на северноамериканските Индијанци може сите нас да нè инспирира на важни промени во размислувањето, како и во начинот на живеење.

10 древни мудрости од Американските Индијанци

Американските Индијанци знаеле како да го уредат животот во хармонија со природата.