Новите истражувања покажуваат дека Амелија Ерхарт ја преживеала авионската несреќа

Историјата мора да почне да ја раскажува нејзината приказна правилно!

10 жени кои го променија светот

Тешко е да се набројат сите жени кои придонеле денес да живееме подобро, но овие 10 се меѓу најважните личности кои оставиле голем печат на денешното човештво.
Датум: 30 апр 2014
, Автор:

Жени од минатото кои нè инспирираат до ден-денес

Со текот на времето, жените успеаа да се изборат за своето место во области кои се сметаа за типично машки, како што се политиката, авијацијата, биологијата, па дури и комедијата.
Датум: 27 авг 2012