Понекогаш боите се клучни при донесувањето одлуки: розовата смирува, сината внесува доверба, жолтата ги изморува очите

Некои компании користат одредени бои на амбалажите, логоата и продавниците за да влијаат врз секојдневните одлуки на потрошувачите.

Оригинални амбалажи на неколку кафе-брендови

Ова се само мал дел од неколку светски кафе-брендови кои се погрижиле нивната амбалажа да се двои помеѓу останатите...