18-те најдобри фотографии во светот за 2015-та според натпреварот на „Сони“

Рекорден број од 173.444 фотографии се пријавени од професионални и аматерски фотографи од 171 држава за изминатава година. Ова се 18-те најдобри меѓу нив.
Датум: 26 фев 2015

Фотографии направени во вистински момент

Многу теоретичари за фотографија водат жестока расправија дека, како уметност, фотографирањето е многу повеќе отколку едноставно притиснување на копчето во вистинското време. Сепак...