алчност | Кафе пауза

Најалчните хороскопски знаци и нивните добри страни

Овие знаци често ја преминуваат линијата кога сакаат нешто. Но, ова не ги прави лоши луѓе. Иако имаат способност да ве измамат, нивната алчност има и свои предности.

Поучна приказна: Што е алчност?

Многу работи пропуштаме во животот затоа што сме алчни да имаме нешто подобро!

10 типови токсични луѓе кои ја одземаат вашата енергија

Можеби живеете, работите или се дружите со нив. Токсичните луѓе ја црпат вашата енергија и си играат со вашето ментално здравје.

5 најголеми добитници на лотарија, а губитници во животот

За многу луѓе добивањето на главната премија на лото значи остварување на сонот. За жал, таа огромна сума пари си има своја тежина каква што некои личности не можат да поднесат.

Дали економскиот факултет учи на алчност?

„Што ќе добиете за вечера не зависи од добрата волја на месарот, пиварот или пекарот, туку од нивниот личен интерес.“

Животот е прекраток за…

Доколку сметате дека треба да направите промени во животот, тогаш треба да се откажете од многу нешта, но и да научите дека некои работи едноставно не треба да ги толерирате.