Научниците откриваат: Првиот симптом на Алцхајмерова болест не мора да биде губењето на памтењето

Со најновите истражувања, научниците откриле дека губењето на едно сетило може да биде прв знак за Алцхајмерова болест.

Кои се предностите на секојдневните прошетки?

Правете редовни прошетки за да си обезбедите здрав и квалитетен живот.

Колкава количина кафе ви е потребна за да се заштитите од почетната фаза на деменција?

Како кафето влијае врз шансите за развивање благо когнитивно нарушување?

4 важни и клучни чекори за превенција на Алцхајмерова болест

Постојатнеколку животни навики кои истражувањата ни покажале дека се многу моќни кога станува збор за превенција на Алцхајмеровата болест.

Неверојатни придобивки од секојдневното јадење спанаќ и други зеленчуци со зелени лисја

Сите знаеме дека зеленчукот е добар за нас, но дали знаевте дека јадењето само една порција зеленчуци со зелени лисја дневно може да ве заштити од деменција?

ЗА и ПРОТИВ пиењето кафе

Ова се некои бенефиции, но и негативности од косумирањето на кафето.
Датум: 14 мар 2014
, Автор:

Дали треба да пиеме помалку кафе?

Погледнете кој е одговорот на двајца професори на прашањето: дали треба да пиеме помалку кафе?