Алцхјамерова болест | Кафе пауза

Артист со Алцхајмер цртал автопортрети 5 години сѐ додека не си го заборавил сопственото лице

Пред неговата смрт во 2007, англискиот артист Вилијам Утермолен направил серија од тажни автопортрети, документирајќи го постепеното губење на својот ум.
Датум: 07 авг 2014
, Автор: