алцхајмер | Кафе пауза

Честото будење во текот на ноќта го зголемува ризикот од Алцхајмерова болест

Сите можеме да ги почувствуваме последиците од лошото спиење, но исцрпеноста наредниот ден не е единственото нешто за коешто би требало да бидете загрижени.

10 симптоми што се појавуваат во раната фаза од Алцхајмеровата болест

Алцхајмеровата болест е дегенеративно нарушување на мозочната кора кое се појавува кај сè повеќе и повеќе луѓе над 60 години.