Историјата на најпознатите автомобилски логоа

Голем дел од автомобилските логоа, кои биле создадени за време на подемот на автомобилската индустрија, претставуваат конкретни теми или идеи зад кои се кријат интересни приказни.
Датум: 27 ное 2012

Најубавата Алфа Ромео досега

Заводливиот автомобил ја има специфичната предна решетка, над која се извиваат линиите карактеристични за спортски автомобил.

„Летечка чинија“ од Алфа Ромео

Несекојдневен модел на Алфа Ромео кој наликува на летечка чинија, конструиран според сличен модел од пред 60 години.