Алпи | Кафе пауза

Совршено за сите туристи со авантуристички дух: Хотел без ѕидови и без таван!

Нема врати, нема ѕидови, нема таван - само неверојатен поглед на Алпите кој ќе ви го одземе здивот.

Стаклена кабина на Алпите од која ќе се исплашат и најхрабрите

На француските Алпи, поточно на врвот „Aiguille du Midi“ (3.842 метри) е поставена стаклена кабина од која и на најхрабрите ќе им се замрзнат нозете.

Интересно пријателство меѓу мрмот и мало момче

Пријателство со луѓе воопшто не е карактеристично за мрмотите. Но, приказната на малиот Матео Валх е спротивна на тоа.

Рајско прибежиште во срцето на Алпите

Хотелот Камбријан во Аделбоден на Швајцарските Алпи е место за коешто секој сонува додека е заглавен во работни обврски и стрес.

Луксузен спа-центар на Алпите

Хотелот и спа-центар Лекран е сместен на Швајцарските Алпи во близина на ски-центарот Кран-Монтана. Неговата локација и стил им овозможуваат на гостите да уживаат во чистата спектакуларна природа...

Префинето боемско прибежиште на Алпите

Поранешна фармерска куќа претворена во идеално зимско катче за уметничките души.

Магична ноќ на Алпите

Стрмните снежни предели, симпатичните планински куќички, шумите, светлата од ски-центрите, одблесокот на месечината во снегот, надополнети со чистото ѕвездено небо креираат слика од бајките.
Датум: 09 фев 2012
, Автор: