алкохоличар | Кафе пауза

10 начини како да се заштитите себеси ако живеете со родител или сопруг алкохоличар

Справувањето со родител или сопруг алкохоличар е многу тешко. Но, за среќа, постојат неколку начини како да се справите со овој проблем без да ги изгубите вашиот мир и чувството за самопочит.

Што се случува ако љубите алкохоличар?

Љубовта е силна, но колку е силна во споредба со зависноста?

Што треба да знаете ако сте вљубени во алкохоличар?

Справувањето со зависник од алкохол воопшто не е лесно.

10 прашања кои можат да ви помогнат да откриете дали имате проблем со алкохолот

Одговарајте искрено на прашањата и собирајте ги бодовите пред секое соодветно тврдење...

Бесцелниот живот на еден алкохоличар

Ова инспиративно видео ќе ви ја разнежни душата, ќе ви предизвика блага насмевка на лицето и ќе ве натера со поголема јачина да го „вдишувате“ светот околу себе додека ги извршувате секојдневните обврски.