Како да ги решите проблемите во својот живот според принципите на Ајнштајн?

Дали сте забележале дека полесно е да дадете совет на друг, отколку на самите себе?

Тајниот рецепт на Ајнштајн со чија помош ќе ги решите сите ваши проблеми

Мотото на Ајнштајн гласи: За да дојдеме до идеалното решение мора прво да го разбереме предизвикот.

Нови истражувања ни покажуваат дека патувањето низ времето е поблиску отколку што мислиме

Едно неодамнешно научно откритие вели дека патувањето низ времето може да се случи во блиска иднина.

Тестирајте го вашиот вид: Кого гледате на сликата?

Поставете го екранот на нормална оддалеченост и погледнете во сликата. Кого гледате, Ајнштајн или Монро?
Датум: 07 јун 2014
, Автор:

5 познати цитати од автори кои не ги кажале зборовите за кои им се дава заслуга

Ни криви ни должни, на овие петмина луѓе им се припишуваат цитати кои многу веројатно никогаш не ги изговориле или напишале.

Креативноста е…

„Креативноста е интелигенција што се забавува.“ – Алберт Ајнштајн
Датум: 12 фев 2014
, Автор:

10 неверојатни факти за Алберт Ајнштајн

Знаеме многу за научното дело на Алберт Ајнштајн, за она што го рекол за животот или за она што го напишал, но за него се врзани и неколку неверојатни факти.