алати | Кафе пауза

Колку често треба да ги менувате и да ги чистите алатите за чистење?

Алатите за чистење со текот на времето стануваат плодна почва за бактерии. Еве колку често треба да ги менувате и да ги чистите.

Археолозите пронашле алати стари 700 години создадени од страна на мајмуните

Ова фасцинантно откритите го доведува до прашање досегашниот факт дека луѓето се првите создавачи на оваа планета.

Како да ги употребите тапите од вино?

Дали знаете дека тапите од вино не скапуваат? Освен тоа, тие се толку лесни и интересни по облик и текстура, па наредниот пат кога ќе пиете вино не мора да ги фрлате во корпа за ѓубре. Еве неколку идеи...