Филм: Капетан Америка: Граѓанска војна (Captain America: CIvil War)

Низа суперхерои застануваат на спротивните страни во политичката дебата помеѓу слободата и безбедноста.

Филм: Ловецот и ледената кралица (The Huntsman: Winter’s War)

Долго пред Снежана, лошата кралица имала друг ривал – нејзината сестра, Фреја, која по смртта на Равена станува уште поголема закана за светот!

Филм: Бетмен против Супермен: Зора на правдата (Batman v Superman: Dawn of Justice)

Најголемите херои на планетата и пошироко застануваат на двете спротивни страни на фронтот во битката за опстанокот на човештвото.

Филм: Падот на Лондон (London Has Fallen)

Лондон станува најопасното место на светот кога Мајк Бенинг открива терористички заговор за убиството на сите светски лидери.

Филм: Предана (Allegiant)

Трис конечно излегува од ѕидовите на Чикаго со цел да открие дали постои нешто зад нив

Филм: Зоотропола (Zootopia)

Зајче полицаец ќе мора да работи со лисица измамник со цел да откријат голем заговор

ТВ серија: Колонија (Colony)

Едно семејство е соочено со тешки одлуки во обид да останат заедно и да ја преживеат инвазијата

Филм: Дедпул (Deadpool)

Поранешен специјалист и платеник поминува низ експеримент кој му дава моќи за исцелување и го создава неговото алтер его – Дедпул

ТВ серија: Легенди на утрешнината (Legends of Tomorrow)

ТВ серија за патникот низ време, Рип Хантер, кој собира тим од херои и негативци со цел да ја спречи апокалипсата која ѝ се заканува на Земјата

ТВ серија: Ловци на сенки: Смртните Инструменти (Shadowhunters: The Mortal Instruments)

ТВ адаптација на „Хрониките на ловците на сенки“, серија книги напишани од Касандра Клер

7 инспиративни филмови кои се базирани на големи историски настани

Филмовите што се базираат на историски настани не се секогаш во целост историски точни. Меѓутоа, тоа не значи дека не се вредни за гледање.

10-те најдобри филмови за 2015-та

Ова се најдобрите 10 филмови за 2015, според мислењето на редовните посетители на кината и љубителите на филмот.