Паркур во Македонија

Паркур (француски: parkour) е вештина на движењето чија цел е да се стигне од точка А до точка Б што е можно побрзо и покреативно поминувајќи ги сите препреки што стојат на патот.
Датум: 17 апр 2012
, Автор:

Интересен склоп од акробатика и магија

Пекиншкиот артист Ли Уеј се занимава со еден современ облик на уметност. Во неговите имагинативни фотографии тој покажува дека може тотално да ѝ се спротивстави на гравитацијата.

Летечко доживување

Погледнете го ова кратко видео во кое неколку луѓе само за момент летаат. Нивото искуство е овозможено од Melbourne Skydive Centre во Австралија.