акрилни бои | Кафе пауза

Љубовни слики со срце за сечие срце

Делата на Дејвид Решно се препознатливи, впечатливи, живи и полни со енергија, и секако – љубовни. Срцето е како заштитен знак на секоја слика и ја прави секоја од нив полна со љубов.
Датум: 05 сеп 2013
, Автор:

Уметнички цртежи со маркантен 3Д ефект

Џастин Гефри е бивши готвач и сопственик на ресторан, кој во 2001 година решил да ја смени професијата и да стане артист, но не каков било...

Кружна уметничка експлозија од бои

За секоја фотографија артистот Фабијан Офнер мачка акрилни бои на метална шипка, која е поврзана со бормашина. Кога ќе ја вклучи дупчалката...

„Старомодни“ портрети насликани со еден куп прашина

Потребен е навистина исклучително креативен ум, за да се смисли ваква техника на создавање слики во старомоден стил. Инвентивната артистка Алисон Кортсон создава слики користејќи прашина...

Интимни фотореалистични слики

Марта Пентер е психолог кој се занимава и со сликање. Таа живее во Бразил, а нејзините неверојатни фотореалистични слики ќе ви ги поместат границите на реалното.

Уметност од плетенки

„Инспирацијата за оваа серија цртежи која ја нареков „The Dreamtime“ ја добив кога започнав да предавам во средното училиште Џон. Ф. Кенеди во Патерсон, Њу Џерси. Ги обожавав прекрасните фризури на моите ученици...“

Кога човекот се претвора во уметничко дело…

Несакајќи да се ограничува себеси да црта портрети на платно, Алекса Мид решава да прави портрети од вистински луѓе, боејќи ги со акрилни бои.