5 убави азбуки кои можат наскоро да исчезнат

Иако латиницата е сè подоминантна поради зголемувањето на англискиот јазик на глобално ниво, на планетава сепак постојат и опстојуваат уште многу различни писма, а некои од нив иако не се многу познати, се особено убави.

Неверојатно откритие: целата азбука сокриена во крилцата на пеперутките

Норвешкиот фотограф Шел Блок Сандвед забележал спектакуларни природни дизајни на пеперутките, кои неверојатно многу потсетуваат на буквите од американската азбука и едноцифрените броеви од 0 до 9.

Бушава азбука на англиски

„The Alphabet 2“ е кратко видео, кое по сè изгледа ја користи идејата на „Бушавата азбука“, притоа применувајќи разни техники и материјали во мали и големи простори.
Датум: 26 сеп 2011
, Автор: