аеродром | Кафе пауза

Дали ќе исчезне под морето? Аеродром на вештачки остров до кој води мост долг 3 750 метри

Меѓународниот аеродром Кансај е архитектонско чудо. Сместен е на вештачки остров што е долг 4 километри и широк околу 2,5 километри.

5 европски земји кои немаат ниту еден аеродром

Воздушниот транспорт со децении е најбрзиот начин да отидете од едно место на друго, но некои европски земји сè уште се без аеродром.

Забавни и конструктивни начини на кои можете да го забрзате времето додека чекате на аеродром

Времето лета додека ви е забавно, па токму затоа погледнете ги овие 5 интересни начини на кои можете да го забрзате времето додека го чекате вашиот лет.

Аеродром во Сингапур опкружен со неверојатна стаклена градина и водопад

Аеродромот во Сингапур наскоро ќе биде најубавото место за да се поминат неколку часа при менувањето на авиони.

Најдобрата скриена камера на аеродром

Реакциите на луѓето се пресмешни...

Кутија за спиење на аеродром

Руските дизајнери од компанијата „Arch Group“ конечно успеаја да го направат нивниот прв малечок хотел, кој е наменет за дремнување. Тој се наоѓа на аеродромот Шереметјево во Москва.

Најголемиот минијатурен аеродром во светот

Минијатурниот модел е направен според меѓународниот аеродром кој се наоѓа во Хамбург, Германија. За да се изгради биле потребни 7 години, а неговата изградба чинела 4,8 американски долари...

7-те најчудни аеродроми во светот

Во реалниот свет условите ретко се идеални, а инженерите се принудени да работат со она што го имаат пред себе, а притоа да изградат нешто што ќе биде сигурно, стабилно и безбедно. Видете ги најчудните аеродроми во светот...
Датум: 06 дек 2010
, Автор: