адолесценција | Кафе пауза

Сè уште се чувствувате како дете? Според науката адолесценцијата трае подолго

Ако сте во вашите 20-ти, но сè уште се чувствувате како дете, во продолжение ќе ги добиете најубавите вести во вашиот живот.

Астрологијата открива: Кога е вистинското време да го направите „тоа“ за првпат?

Некои знаци уште во раниот пубертет влегуваат во светот на еротиката, други се чуваат за по завршувањето на средното образование. Едни избираат внимателно кој/а ќе им биде прв/а, додека други се потпираат само на сексуалната желба.
Датум: 10 мај 2014
, Автор:

Најголемите разочарувања во животот

Во животот секогаш постојат падови и подеми. Еднаш сте на врвот, друг пат ве газат. Како и да го живеете животот, секогаш ќе постојат состојби, луѓе и случувања кои ќе ве разочаруваат.

Татковата љубов e пресудна за среќата на детето

Ако таткото во воспитувањето на детето е постојан и има цврст став, тоа дете има помали шанси да стане деликвент и повеќе ќе се ангажира околу училишните активности...