адолесценти | Кафе пауза

Синдром на искривено огледало: Барање мани и нивно преувеличување

Многу млади ја одредуваат својата вредност според она што го гледаат на социјалните мрежи, па дури и судат за физичкиот изглед.

25 нешта кои треба да ги знаат оние кои стануваат тинејџери

Како тинејџерите полесно да се справат со промените кои ги доживуваат?

Како интернетот влијае врз младите умови?

87% од наставниците и професорите велат дека интернетот создава генерации без концентрација. Дали е тоа навистина точно?

Што би сакале адолесцентите нивните родители да знаат?

Кои се оние работи кои родителите треба да ги имаат предвид кога го градат односот со детето-адолесцент?