Интересни факти за Агата Кристи, најпознатата писателка на мистериозни романи

Таа остана запаметена како кралица на совршениот злочин, а нејзиниот роман „Убиството на Роџер Акројд“ како најдобриот криминалистички роман на сите времиња.

10 цитати од Агата Кристи

Дамата Агата Кристи е една од најпознатите писателки на криминалистички новели...
Датум: 17 дек 2015

Љубовни цитати од славните личности

Кога станува збор за љубовта, секој има свое мислење. Прочитајте што велат славните личности на оваа тема.
Датум: 03 авг 2012