автор | Кафе пауза

Декадентниот гениј со еден роман во џебот! Мачниот живот на Оскар Вајлд!

Злобните гласини и осудувања поради хомосексуалноста целосно ја имаат уништено неговата кариера и општествениот статус.

Што кажува вашиот омилен автор за вас?

Не само што вашата омилена книга открива многу за вас, туку и човекот кој ја создал.
Датум: 13 мар 2015

Цитати на познатите автори на книги за самопомош

Зголемената популарност на книгите за самопомош е показател за потрагата на модерното општество кон максимизирање на личната среќа преку процесот на самооткривање...
Датум: 12 фев 2013
, Автор:

Мисли од Џејн Остин

Дозата на реализам, како и грубите коментари и употребата на слободен индиректен говор и иронија во нејзините дела, придонеле Остин да стане еден од најчитаните светски автори и најобожавана писателка во англиската книжевност.
Датум: 28 авг 2012
, Автор:

Кој стои зад популарното смајли?

Не постои човек кој не го познава г-динот Смајли, но ретки се оние кои знат дека ова насмевнато лице има свој автор. За првпат го нацртал американскиот уметник Харви Бел.
Датум: 10 апр 2012
, Автор:

Неверојатно реалистични слики

Том Мартин е млад уметник кој користејќи акрилни бои, ги создава најзачудувачките слики. Гледајќи во нив, сигурно ќе си помислите дека тоа се фотографии, но реалноста е дека тие се слики...