Австрија | Кафе пауза

Австриски замок во кој стотици сиромашни луѓе биле осудени на смрт без причина

Сè започнало во 1675 година со судењето на Барбара Колерин, која признала дека нејзиниот син Пол склучил пакт со ѓаволот.

Запознајте ја мачката која се искачи на највисокиот врв во Австрија

Оваа мачка посетила многу планини во Босна и Херцеговина, Хрватска, Австрија и Албанија.

Неколку причини зошто треба да го посетите Салцбург, родното место на Моцарт

Салцбург е четврти град по големина во Австрија, а целосно ќе ве освои со својата барокна архитектура, прекрасните градини и гастрономската понуда.

Магијата на европската престолнина: Дознајте кој е најидеалниот град за живеење во светот

Тука нема ништо чудно, освен фактот што оваа престолнина не ја добива титулата еднаш, туку осум години по ред!

На кафе во Виена

Утрото не е комплетно без жешко кафе. Оваа реченица ја покажува својата вистинитост во Виена. Прочитајте повеќе за најразличните кафиња и одберете какво ќе си нарачате следниот пат кога ќе се најдете таму.