Совети од Абрахам Линколн за младите правници

Пред да стане претседател на САД, Абрахам Линколн имал успешна адвокатска кариера, која ја работел 25 години.

Филм: Линколн (Lincoln)

Филмски еп за најпопуларниот американски претседател во историјата