Весела математика

Додека голем дел од популацијата едвај пресметува на класичните калкулатори, 12-годишниот Кота Кизука од Јапонија, решава сложени математички равенки на најстарата математичка сметалка, абакус за само неколку секунди.
Датум: 02 фев 2012
, Автор: