Светската здравствена организација објавила: Статусот сингл ќе се смета за инвалидитет

Светската здравствена организација ќе ја промени дефиницијата за инвалидитет со цел да ги класифицира луѓето без сексуален партнер како „неплодни“.

Шизици, уживајте без ризици! Тестирај се. Заштити се. Не дискриминирај.

Под мотото „Шизици, уживајте без ризици!“ започна националната кампања за борба против ХИВ/СИДА.
Датум: 30 ное 2016
, Автор: