Нова | Кафе пауза

Отворен конкурсот за стипендиите „Борис Трајковски“ за четиригодишно школување во гимназијата „Нова“

Повикот е отворен до 22 февруари и може да се пријавуваат деветтоодделенци од цела Македонија кои се со одличен успех од петто до деветто одделение.
Датум: 06 фев 2018
, Автор:

Училиштето „Нова“ одбележува две децении јубилеј со изложба на дела од 20 поранешни ученици

Меѓународното училиште „Нова“ утре (четврток, 1 јуни) во 20 часот во Музејот на град Скопје ќе одбележи две децении постоење со изложбата „Сеќавања“.
Датум: 31 мај 2017
, Автор:

Љубовта кон науката ме однесе од средното училиште „Нова“ на престижниот „Bard College“ во САД

Матурантката од меѓународното училиште „Нова“, Миа Шешова, образованието ќе го продолжи на реномираниот Bard College во САД.
Датум: 29 мај 2017
, Автор:

Канадски ученици кои се движат по патот на мигрантите пристигнаа и во Македонија

Ученици од Appleby College во Онтарио, Канада се тргнати на патешествие со цел да ги посетат сите држави низ кои минуваат мигрантите, а деновиве патот ги донесе и во Македонија
Датум: 15 мар 2017
, Автор: