Скопје е домаќин на меѓународен турнир во женски фудбал

Домаќин е меѓународното училиште „Нова“, а македонските бои ќе ги брани тимот од оваа образовна институција.
Датум: 03 ное 2017
, Автор:

На базар во училиштето „Нова“ ќе се собираат средства за Домот за деца без родители „11 октомври“

Влезот е слободен, а посетителите ќе може да уживаат во саем на книга, штандови со ракотворби од цела Македонија, катче со меѓународна храна, настапи на учениците на „Нова“, спорт и игри.
Датум: 20 апр 2017
, Автор:

Ученици од „Нова“ организираат концерт за поддршка на лицата со интелектуална попреченост

Во среда, 12 април од 19 часот во денсинг – салата на Младинскиот културен центар ќе свират „Ареа“, „ПМГ колектив“, „Фанк шуи“, „Кара“ и „Линколн летер“.
Датум: 10 апр 2017
, Автор:

Основците од „Нова“ со маски и флеш моб во центарот на Скопје ја подигаа свеста за загадувањето на воздухот

Околу 130 учесници маршираа низ градот со маски на кои имаа напишано или нацртано различни пораки за превенција од загадувањето, а активноста ја заокружија со два флеш моба.
Датум: 31 мар 2017
, Автор:

Отворен конкурсот за стипендии за школување во меѓународната гимназија „Нова“

Меѓународната гимназија „Нова“ во соработка со фондацијата „Борис Трајковски“ распиша конкурс за доделување на стипендии за школување во оваа гимназија. Аплицирањето ќе трае до 9 март.
Датум: 21 феб 2017
, Автор:

Млади фудбалерки од Централна и Источна Европа се натпреваруваат на турнир во Скопје

Домаќин на спортската средба е меѓународната образовна институција „Нова“ која учествува со своја екипа и ги брани македонските бои.
Датум: 11 ное 2016
, Автор: