Галичка свадба 2019: Традиција и обичаи преточени во атракција

И оваа година, од 12-ти до 14-ти јули, по 46-ти пат, на падините на планината Бистра, во живописниот Галичник, ќе се одржи традиционалната културно-сценска манифестација Галичка свадба.
Датум: 05 јул 2019
, Автор:

Автентично сведоштво за традицијата, народното творештво и богатото културно наследство

Тања Лепческа и Златко Димовски ќе бидат главните протагонисти во рамки на годинешното 45-то издание на автентичната културно-сценска манифестација „Галичка свадба“.
Датум: 05 јул 2018
, Автор: