Борка и Авон вчера испратија порака: Ракот на дојка не е розов, но овој ден ние го боиме во розово за да покажеме дека нема да му се предадеме

Борбата против ракот на дојка значи да не се предаваш, да не се откажуваш, и да не заборавиш дека постои живот и после болеста.
Датум: 08 окт 2018
, Автор:

БОРКА и АВОН по 10-ти пат, заедно ќе чекорат на НАПРЕД РОЗОВО ’18

Во недела, на 7-ми октомври, во Градскиот парк во Скопје кај Школка традиционално 10-та година по ред ќе се одржи настанот „Напред розово“.
Датум: 05 окт 2018
, Автор:

„Борка“ прослави 10 години постоење и активизам во борба против ракот

На 26.11.2017 година во ресторан Александар Парк во Виница, беше организирана јубилејна прослава по повод 10 години од постоењето на Борка – македонско здружение за борба против ракот.
Датум: 27 ное 2017
, Автор: