ДХЛ Експрес Македонија го одбележа Глобалниот Волонтерски Ден на падините на Водно

ДХЛ Експрес Македонија го одбележа Глобалниот Волонтерски Ден на падините на Водно

Секој ден е Глобален Волонтерски ден за групацијата DP DHL!

1-dhl-ekspres-makedonija-go-odbelezha-globalniot-volonterski-den-na-padinite-na-vodno-kafepauza.mk

Да се живее одговорно, значи да се има активна улога во општеството и затоа вработените ширум нашата Групација беа навистина активни изминатиов период.

2-dhl-ekspres-makedonija-go-odbelezha-globalniot-volonterski-den-na-padinite-na-vodno-kafepauza.mk

Како дел од групацијата на DP DHL, вработените од ДХЛ Експрес Македонија  учествуваа во одржувањето на чиста животна средина (Go Green) и го одбележаа Глобалниот Волонтерски Ден во саботата, 03/10/2015.

3-dhl-ekspres-makedonija-go-odbelezha-globalniot-volonterski-den-na-padinite-na-vodno-kafepauza.mk

45 вработени од ДХЛ Експрес Македонија помогнаа во расчистување на отпадот од падините на  планината Водно, едно од најзначајните излетнички места во Скопје. Секој беше возбуден и среќен, затоа што можеше да даде мал придонес за нашата заедница и воопшто за нашето живеење. Сето ова е со цел да се помогне и делува во локалната заедница и воедно да се подигне пасијата за волонтеризам меѓу вработените.

4-dhl-ekspres-makedonija-go-odbelezha-globalniot-volonterski-den-na-padinite-na-vodno-kafepauza.mk

ДХЛ  продолжува со своите активности и во иднина и тоа се со цел, подобрување на нашата заедница и заедничкото живеење во здрава и чиста околина (Go Green), помагање онаму каде што има потреба (Go Help)  и помош во едукацијата (Go Teach).

5-dhl-ekspres-makedonija-go-odbelezha-globalniot-volonterski-den-na-padinite-na-vodno-kafepauza.mk


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар