Оригинали vs. преработки на познати музички хитови

Големите хитови кои оставиле трага во музичкиот свет се паметат и пеат со генерации. Сепак, за продолжување на животот на некои антологиски песни, заслужни се и нивните преработки, кои понекогаш звучат дури и подобро од оригиналот.
Оригинални vs. Преработени музички хитовиНие направивме мала споредба на неколку песни, па вие одлучете која повеќе ви се допаѓа.

1. Red Hot Chili Peppers
– Under the Bridge

–> All Saints

– Under the Bridge

2. 50 Cent ft. Justine Timberlake
– Ayo Technology

–> Milow
– Ayo Technology

3. Michael Jackson
– Smooth Criminal

–> Alien Ant Farm
– Smooth Criminal

4. Bob Marley
– No woman no Cry

–> Stephen Marley
– No woman no Cry

5. Patti Smith
– Because the Night

–> Cascada
– Because the Night

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

  1. Kuzmanov Reply

    Исто така одличен ковер на “Wish you were here” од Wyclef Jean : http://www.youtube.com/watch?v=_jqutCxpKLU

    Оригиналиот од Pink Floyd : http://www.youtube.com/watch?v=IXdNnw99-Ic

    😉

Остави коментар