Замрзнато ирско кафе за најголемите љубители на кофеинот

Уживајте во викендот!

Потребни состојки (за две сервирања):

  • Силно црно кафе, оладено
  • 335 милилитри слатка павлака
  • 90 милилитри ирско виски
  • 1 лента чоколадо, стопено

Начин на подготовка:

Ставете го кафето во стандарден калап за лед и замрзнете го. Во друг калап ставете дел од слатката павлака. Од останатата слатка павлака направете шлаг пена и тргнете ја настрана.

Земете 4 коцки од замрзнатото кафе и ставете ги во блендер, каде што ќе го додадете и вискито. Матете додека не добиете пенеста смеса. Потоа додајте 2 коцки од замрзнатата слатка павлака и изматете заедно со една лажица чоколадо. Спојте ги двете смеси и декорирајте со шлаг пена и течно чоколадо. Повторете за второто сервирање…

Љубители на кафе, имаме одлични вести за вас!


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       


За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Автор на научно-фантастичната книга „На работ од времето“. Животно мото ѝ е дека не смее да помине ниту еден ден без кафе и танцување.

Поврзани содржини

Остави коментар