Кафе на мексикански начин (Mexican-Style Coffee)

Одличен мексикански микс од црно кафе, текила и ликер од кафе за ваше комплетно уживање

Кафе на мексикански начин (Mexican-Style Coffee)

Потребно време за подготовка: 5 минути

Потребни состојки:

  • 115 ml варено црно кафе
  • 30 ml ликер од кафе
  • 30 ml текила
  • Шлаг (по избор)
  • Цимет за декорација (по избор)
  • Какао во прав за декорација (по избор)

Начин на подготовка: истурете го вареното црно кафе во висока чаша, а потоа сипете ги ликерот од кафе и текилата. Гарнирајте со високо издигнат шлаг, какао и цимет.

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар