Наргилето полошо отколку 100 испушени цигари

Еден пушач од една цигара во просек вдишува 12 пати, додека во едночасовно пушење наргиле околу 200 пати.

4 научно докажани начини да го намалите апетитот и да ослабете

Научно потврдени, заемно поврзани начини за слабеење и намалување на апетитот, ваше е само да ги примените!
Датум: 18 мар 2012
, Автор:

6 јога вежби кои ќе ви помогнат да се ослободите од стресот

Кога сме под стрес, нашите мускули се напнати, мислите несредени и многу потешко е да се сконцентрираме и ефикасно да ја завршиме работата...

Умници – што да се прави со нив?

9 од 10 луѓе имаат барем по еден заглавен умник, додека третина од популацијата ги нема воопшто.
Датум: 15 мар 2012
, Автор:

Која е супстанцијата во Кока-кола и Пепси што предизвикува рак?

Последниве денови светот слушна за 4 метил имидазол, супстанцијата заради која Кока-кола и Пепси објавија дека ќе ја променат формулата на производство. Сепак, научниците се запознаени со оваа супстанција малку поодамна...
Датум: 11 мар 2012
, Автор:

10 најбогати извори на витамин Ц

За витаминот Ц се смета дека е важен сојузник ако се обидувате да ја победите настинката или некоја друга болест, но можете паметно да го искористите и како дел од вашата диета.
Датум: 04 мар 2012
, Автор:

Се плашите ли од вашиот стоматолог?

Во САД, 50% од населението има страв од стоматолошки интервенции. Од нив, околу 40 милиони луѓе се „дентофобици“, лица кои го запоставуваат денталното здравје како резултат на стравот од стоматолог. Колкав е тој процент кај нас?
Датум: 01 мар 2012
, Автор:

15 начини за забрзување на вашиот метаболизам

Без разлика дали се обидувате да ја намалите својата тежина или да ја задржите истата, овие трикови ќе ви помогнат да го забрзате вашиот метаболизам и да пристигнете до својата цел...

Неколку чекори до правилно држење на телото

Денешниот начин на живот бара најголемиот дел од времето да го поминуваме седејќи, со што доброто држење на телото е отежнато. Применувајте ги следните неколку совети секојдневно и тоа ќе се промени кон подобро.

Невообичаени методи на релаксација

Дали секојдневно чувствувате анксиозност, стрес, преголем притисок? Пробајте ги овие техники на опуштање...
Датум: 28 фев 2012

Изваден заб: што потоа?

Загубата на еден заб во усната празнина незабележливо почнува да влијае на состојбата на останатите. Промените што ќе ги претрпат останатите заби и коската низ годините, може да доведат до загуба на други.
Датум: 23 фев 2012
, Автор:

Необични фобии поврзани со храната

Сите сме слушнале за фобии како што е стравот од пајаци или стравот од височина, но што е со стравот од зеленчук или стравот од кинески стапчиња?
Датум: 17 фев 2012